Datum: Aanvang:
19/12/2018 20:00

Locatie: Eindtijd:
De Petrus 22:00

Orkest Toermalijn sluit jubileumjaar af met FOH-jeugdorkest in DePetrus

Op woensdag 19 december a.s. organiseert Orkest Toermalijn haar kerstconcert in DePetrus in Vught, aanvang 20.00 uur.

In dit jubileumjaar, met als thema “Orkest Toermalijn, 35 jaar jong, geeft muziek door aan de jeugd” biedt Toermalijn een podium aan jeugdige muzikanten. Eerder dit jaar was er het jubileumconcert in Theater de Speeldoos met violiste Iris van Nuland uit Oss, leerlingen van vioolschool Fiedelino uit Drunen en het veelbelovende Jong Arnhems Blaaskwintet. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Willem van de Laar.

Om het jubileumjaar af te sluiten is er opnieuw samenwerking gezocht met jeugdige muzikanten. Met het FOH-jeugdorkest is er een gevarieerd programma samengesteld. Het FOH-jeugdorkest is in 2011 opgericht door het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch. Eerst als strijkersorkest en is later uitgebreid met blazers. Het jeugdorkest biedt plaats aan jongeren in de leeftijd van tien tot achttien jaar en staat onder leiding van Lex Bergink. Jongeren uit de wijde omgeving van ’s-Hertogenbosch spelen enthousiast samen in het enige symfonieorkest voor jongeren van deze leeftijd in de regio. Er wordt klassieke en lichte muziek gespeeld, zoals film- en popmuziek.

U kunt in de sfeervolle ambiance van DePetrus op woensdag 19 december a.s. gaan luisteren naar o.a. Mozarts Zauberflöte, Gabriels Oboe en natuurlijk kerstmuziek. De gezamenlijke voorbereiding met de jeugdige muzikanten was voor de orkestleden van Toermalijn een inspirerende ervaring. Muziek maken is van alle leeftijden zo blijkt. Het is een fijne bezigheid die je tot op hoge leeftijd kunt uitoefenen.

Kaartjes bestellen: maak het bedrag over op NL06INGB0657007587 o.v.v. uw naam en het aantal kaartjes. De kaartjes liggen dan voor u klaar op 19 dec. vanaf 19.30 uur.

 

Adresgegevens:
De Petrus
Heuvel 2
Vught

Kerstconcert in De Petrus